Translate this Page

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ήξερες ότι (Part 1).


Ο Ναπολέοντας φοβόταν τις γάτες (εγώ πάλι της αγαπάω της γάτες, λέτε γιαυτό να μην έγινα στρατηγός;).

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας διόρισε το άλογό του Συγκλητικό (πρέπει να ήταν αλκοολικός για να σκεφτεί ότι το άλογο μπορεί να μιλήσει).

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το
οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.

Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού (ενδιαφέρων).


Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η IBM κατασκεύασε μετρητικές μηχανές, τις οποίες χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να μπορέσουν να οργανώσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (ποτέ δεν μου άρεσε αυτήν την εταιρία).

Κάθε σταγόνα θαλασσινού νερού περιέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα χρυσού (γιούπι όλοι κολυμπάμε σε χρυσό τότε).

Τα Ιμαλάια καταλαμβάνουν το 1/10 της συνολικής επιφάνειας της Γης.

Ένα πακέτο κράκερ την ημέρα αντιστοιχεί σε 5 λίτρα μαγειρικού λαδιού το χρόνο (αηδίασα).

Ο πίνακας της Μόνα Λίζα ήταν κρεμασμένος στην κρεβατοκάμαρα του Ναπολέοντα (ήταν το σύγχρονο play boy εκείνης της εποχής, γιαυτό).

Σε πάνω από το 90% των συντριβών αεροσκαφών υπάρχουν επιζώντες (αυτό είχα πει και εγώ σε έναν που πετούσαμε μαζί για Λονδίνο και δεν μου ξαναμίλησε, ωραίος τρόπος για να βρεις την ησυχία σου).

Οι πόρνες στη ρωμαϊκή εποχή χρέωναν την αντίστοιχη τιμή 8 ποτηριών κόκκινου κρασιού (δεν μας λέει όμως τι είδος κρασιού)

Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία (μάλλον ήθελε να ξεφορτωθεί την γυναίκα του και τα κατάφερε πολύ καλά).

Στην Αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθίζονταν σε ελαιόλαδο κατά τη γέννησή τους για να παραμείνουν καραφλά για όλη τους τη ζωή (άμα γινόταν και τώρα θα είχαμε 250 καραφλούς βουλευτές, όχι ότι δεν είναι οι πιο πολύ) .

Πάνω από το 25% των πληκτρολογίων στα νοσοκομεία είναι φορείς σταφυλόκοκκου (γιαυτό όταν πάτε νοσοκομείο για μια απλή εξέταση μην πείτε την νοσοκόμα, μπορώ να μπω να δω λίγο τα εμαιλ μου).

Οι πατημασιές των αστροναυτών στη Σελήνη μπορούν να παραμείνουν αναλλοίωτες για πάνω από 10 εκατομμύρια χρόνια, αφού η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα.

Η Αφροδίτη είναι ο μόνος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα που περιστρέφεται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού (δεν συμβιβάζετε με τίποτα αυτή η Αφροδίτη).

Κάθε μέρα είναι κατά 55 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μεγαλύτερη από την προηγούμενη μέρα (άντε σιγά σιγά να έχει η μέρα 25 ώρες).

Ο Τσάρλι Τσάπλιν (ο αυθεντικός) βγήκε τρίτος σε έναν διαγωνισμό σωσιών του Τσάρλι Τσάπλιν (μάλλον θα φτερνίστηκε κατά τον διαγωνισμό).

Τα σαλιγκάρια μπορούν να κοιμούνται για 3 χρόνια χωρίς να τρώνε καθόλου (τελικά μας έχει αδικήσει η φύση εμάς τους ανθρώπους).

Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι η γλώσσα ( από εδώ και πέρα βάζουμε μπραν ντε φε με την γλώσσα)..

Οι πεταλούδες έχουν την αίσθηση της γεύσης στα πόδια τους (και την όσφρηση στα χέρια).

Ορισμένα λιοντάρια ζευγαρώνουν πάνω από 50 φορές την ημέρα (οι πιο πολύ τώρα θα λένε ότι το αγαπημένο τους ζώο είναι το λιοντάρι).

Οι οδοντίατροι συνιστούν οι οδοντόβουρτσες να βρίσκονται 2 μέτρα μακριά από την λεκάνη της τουαλέτας για να αποφεύγεται η μετάδοση σωματιδίων μέσω του αέρα κάθε φορά που τραβιέται το καζανάκι (από εδώ και πέρα την οδοντόβουρτσα μέσα στο υπνοδωμάτιο).

Κάθε ρήγας στην τράπουλα αναπαριστά έναν μεγάλο βασιλιά της ιστορίας: ο ρήγας μπαστούνι τον Δαυίδ, ο ρήγας σπαθί τον Μέγα Αλέξανδρο, ο ρήγας κούπα τον Καρλομάγνο και ο ρήγας καρό τον Ιούλιο Καίσαρα (και κάθε ντάμα αναπαριστά τις γκόμενες από τους μεγάλους βασιλιάδες).


Σχολιασμός: Antavalo Boss ©
           Πηγή: sansimera.gr
                                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου