Translate this Page

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

02 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής

ΝΟΗΤΙΚΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Το γέλιο κάνει ευκολότερη την αντιμετώπιση της ζωής και των προκλήσεών της. Εάν είμαστε σε θέση να γελάμε με τα προβλήματα, τότε αυτά φθίνουν. Ακόμα και ενοχλητικά χαρακτηριστικά ατόμων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, ξαφνικά μοιάζουν λιγότερο σημαντικά και γίνονται ανεκτά, όταν γελάμε με την ενόχλησή μας για αυτά. Προσοχή! Δεν γελάμε εις βάρος του ατόμου, αλλά αλλάζουμε την προσέγγισή μας σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας ενοχλούν σε αυτό!

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Το γέλιο μετουσιώνει τη συστολή μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο ασφαλείς και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Όταν κάνουμε κάποιον να γελάσει, εκείνος με τη σειρά του μας προσφέρει το δώρο του να νιώθουμε πνευματώδεις.


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Είναι δύσκολο να παραμένεις σε σύγκρουση με κάποιον ενώ γελάς. Τα παιχνίδια επιβολής μας κάνουν να εστιάζουμε στις ανάγκες μας και να αγνοούμε τις ανάγκες των άλλων. Το γέλιο δίνει ένα σταδιακό τέλος σε αυτό το παιχνίδι κυριαρχίας.
Όταν γελάμε μαζί με άλλους είμαστε διασκεδαστικοί και παρέχουμε καλή παρέα. Τακτικές δόσεις γέλιου και παιχνιδιού μας κάνουν να είμαστε ερωτευμένοι με τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους χωρίς κόπο.

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Είμαστε πλάσματα της συνήθειας, και συχνά συμπεριφερόμαστε με τρόπους που έρχονται σε αντίθεση με την αυτoεικόνα μας. Το γέλιο επιτρέπει να απο-προγραμματίσουμε τις αυτόματες μας αντιδράσεις. Ένα παράδειγμα είναι να γελάει κανείς, αντί να νευριάζει, με έναν υψηλό λογαριασμό πιστωτικής κάρτας. Αναγνωρίστε τους στρεσσογόνους παράγοντες της ζωής σας, οι οποίοι παραδοσιακά σας προκαλούσαν νεύρα, και σχεδιάστε μόνοι σας ασκήσεις γέλιου, που θα απο-προγραμματίσουν τις αυτόματες ή υποσυνείδητές αντιδράσεις σας

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΣΑΝ ΑΕΡΟΒΙΚΉ ΑΣΚΗΣΗ

Το γέλιο χρησιμοποιεί πάνω από τους μισούς μας μυς και γυμνάζει το στομάχι, τους κοιλιακούς, τη μέση και τους μυς της λεκάνης. Είναι η μοναδική δραστηριότητα που κάνει μασάζ και δημιουργεί κυκλοφορία στο λεμφικό μας σύστημα, κάτι που είναι ζωτικό για ένας υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Πηγή: laughter-yoga

6 σχόλια:

  1. tipota kalutero apo to gelio!!!!!!!:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OLOI OI ANTHRWPOI PREPEI N EIMASTE XAROUMENOI ETSI OLA T PROVLHMATA MPENOUN STN AKRH MINA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ennoeitai san t gelio dn exei oloi oi anthrwpoi prepei n gelame iwanna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ανάρτηση Εύη. Καλή αρχή στο μπλοκ μας!! Πάντα τέτοια ωραία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γέλιο είναι υγεία! Πολύ όμορφη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. euge kyria vagiona!!!!! poly kalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή