Translate this Page

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΒΑΛΟΥΣ!

Όταν ήμασταν μικρά όλοι μας είχαμε μια αγαπημένη παιδική σειρά, έμενα προσωπικά ήταν τα τελετάμπις ( κάτι με τραβούσε σε αυτά τα μικρά υπέροχα πλάσματα λες και ήταν '' ναρκωτικό '')
Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο άτομο σε ολόκληρο την υφήλιο που να μην έχει ακούσει έστω και μια φόρα για τα τιτανοτεραστια τελετάμπις άλλα επειδή θέλω να αποκλείσω και αυτό το ενδεχόμενο ορίστε και μια μικρή αναφορά( Μονό μικρή δεν είναι,  Βικιπαίδεια for the win):


Τελετάμπις (Teletubbies) είναι μια τηλεοπτική παιδική σειρά, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Δημιουργήθηκε από την Αν Γουντ (Anne Wood) και τον Άντριου Ντάβενπορτ (Andrew Davenport) της Ragdoll Productions, για το τηλεοπτικό κανάλι BBC, ενώ στην Ελλάδα προβάλλεται από το Star Channel. Η σειρά έχει προβληθεί σε 111 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 41 γλώσσες.

Τα Τελετάμπις για πρώτη φορά προβλήθηκαν στις 31 Μαρτίου του 1997 και διήρκεσαν ως τις 5 Ιανουαρίου του 2001 (365 επεισόδια) σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Οι κύριοι χαρακτήρες της εκπομπής είναι οι Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, και Po, τέσσερα παράξενα πλάσματα που μοιάζουν και συμπεριφέρονται σαν μωρά και ζουν σε ένα θόλο. Κάθε ένα από αυτά, έχει διαφορετικό μέγεθος και χρώμα. Η σειρά βραβεύτηκε με βραβείο BAFTA καλύτερης παιδικής σειράς, το 1998.

Η σειρά, αν και απευθύνεται σε άτομα προσχολικής ηλικίας, απέκτησε θαυμαστές και σε διάφορες άλλες ηλικίες και κυρίως σπουδαστές κολλεγίων, λόγο των έντονων χρωμάτων, των ασυνήθιστων σχημάτων και του επαναλαμβανόμενου λεξιλογίου, που υποδήλωναν ψυχεδελικές επιρροές. Το 1999, ένας κληρικός στις Η.Π.Α., ο Τζέρυ Φαλγουελ (Jerry Falwell), υποστήριζε ότι ο Tinky Winky είναι ομοφυλόφιλος(μπορεί να είναι και ο λόγος που είχα κολλήσει :-Ρ ), λόγω του μωβ χρώματος και της τριγωνικής του κεραίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί να μποϋκοτάρουν την σειρά(ου ου ου ου ου). Αυτή όμως συνέχισε να προβάλλεται για άλλα δύο χρόνια. Το 2007, στην Πολωνία διατάχθηκε έρευνα για το αν η σειρά διαφημίζει την ομοφυλοφιλία, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό(εδώ ήταν που απογοητευτικά και δεν ξαναείδα την σειρά).

Τώρα θα αναρωτηθήκατε ποια είναι η μεγάλη αποκλειστικότητα που έχουμε  και αν χαραμίσατε 5
 ολόκληρα λεπτά από την ζωή σαν διαβάζοντας αυτό το άρθρο (και ξέρω ότι θέλετε να με σπάσετε στο ξύλο). Για να μην μακρηγορώ  βρήκαμε ποιοι κρυβόντουσαν πίσω από τις μάσκες:



Τώρα τα σχόλια είναι δικά σας!!!

3 σχόλια:

  1. Τελικά μήπως ήταν τόσο εθιστική η σειρά, γιατί ένιωθες σαν να είχες μαστουρώσει;;; ε;; ε;; ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει να ηταν και αυτος ενας λογος!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα teletubbies.... σωστα..... είχαμε κάποτε ένα τραπεζακι με αυτό το όνομα στην κοζανη...το 2001... πλασματα κι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή