Translate this Page

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

'Alexander McQueen: Savage Beauty' | Metropolitan Museum Costume Institute

Προχθές ήταν μια σημαντική βραδιά για το κοινωνικό ημερολόγιο της Νέας Υόρκης, το Metropolitan Museum Costume Institute εκτέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης του μεγάλου, Βρετανού σχεδιαστή Alexander McQueen. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό στις 4 Μαΐου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011. 

«Προσπαθήσαμε να ταιριάξουμε το πνεύμα και τις εμμονές του McQueen με το κανάλι ευαισθησίας του», είπε η Linda Fargo, ανώτερος αντιπρόεδρος του Bergdorf Goodman. Με την χαρακτηριστική υπογραφή μεγαλείου του Bergdorf Goodman, το φετινό χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι δεκαοκτώ αρχειακά Look της πασαρέλας, όπως το αξέχαστο μοτίβο του McQueen: παγωμένα κέρατα (καλυμμένα με ζεστό κερί), ή το Βρετανικό βασιλικό έμβλημα, καθώς και ένα ολόκληρο φανταστικό δάσος. «Νιώθαμε οικειότητα στην αισθητική McQueen», λέει ο David Hoey, διευθυντής της οπτικής παρουσίασης. «Δεν φοβόμασταν να είναι τελείως αλλόκοτο και στριμμένο.»


"Alexander McQueen: Savage Beauty" είχε ένα εξαιρετικό άνοιγμα. Το πάθος του σχεδιαστή για τη φύση των πρώτων υλών και για τις Σκοτσέζικες ρίζες του, εκφράστηκαν από το ανθοπώλη Raúl Avila, ο οποίος γέμισε τη μάζα του μουσείου με Ρείκια και διακόσμησε το ναό του Dendur με θάμνους πυξάρι και topiary πτηνά. Διαμόρφωσαν τραπεζαρίες από ξύλινα τρίποδα τα οποία ήταν ισορροπημένα σε πρέμνα δένδρων. Το βρετανικό συγκρότημα Florence and the Machine ήταν η επίσημη ψυχαγωγία της βραδιάς. 

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη μέρα που αυτοκτόνησε ο περίφημος σχεδιαστής. Πρόσφερε πολλά στον περίπλοκο κόσμο της μόδας. Η αφιέρωση στις επιτυχίας του ταύτιζε με την περίεργη και μοναδική τεχνική και γούστο του Alexander McQueen. Ήταν μια αξέχαστη βραδιά για τους συνεργάτες του, τους φίλους του, τους θαυμαστές του και την οικογένεια του. Thank you Bergdorf Goodman!

Mαρία Ευαγγελινού


1 σχόλιο: